1. Profesyonel bir özgeçmiş hazırlayın.
Kimse toy ve deneyimsiz olduğunuzu bilmesin. Sizden başka… Özgeçmiş, bir geçmişe tekabül etmesi gereken ve sizin adınıza konuşan bir menajer gibidir. Doğru şeylerin verilmediği özgeçmiş, hatalı konuşur ve bu sizin açınızdan iyi olmaz. Yapmanız gereken özgeçmişe elle tutulur bir şeyleri yazmak. Doğru bir formata sahip özgeçmiş hazırlamak ve yakışıklı bir fotoğrafı asla eksik etmemek.
Üniversiteden sertifikalı online eğitimlere katılmak için hemen tıklayın. »
2. Hem haliniz hem de sözünüz sizi anlatır.
Çok iyi bir özgeçmiş hazırlamanın kısmen de olsa faydası vardır. Mesela, fark edilebilir ve mülakata çağrılırsınız. Bu da, işe girmeden önceki önemli bir eşiktir. Ancak birçok yeni mezun mülakat aşamasında şansını kaybeder. Hem görüntü hem de lisan açısından birçok yanlış yapılması karşı tarafta olumsuz kanaatlerin oluşmasına neden olur. Dolayısıyla, mülakata gitmeden önce hazırlanmak ve nasıl davranılacağına dair bilgi edinmek gerekir.
3. Ne gelirse bahtıma demeyin.
Yeni mezun olan kişinin yaşadığı stresten dolayı doğru düşünme biçimine de sahip olunmadığına dair bakalar malumdur. İş bulalım da, ne olursa olsun mantığına dayanarak kendisi ile hiç ilgisi ve alakası olmayan işlere başvuran yeni mezun sayısı hayli fazladır. Buradaki hata ise, bir özgeçmiş ile birden fazla ve farklı pozisyona başvuru yapmanın sadece enerji ve zaman kaybı olduğu gerçeğidir. Çünkü her iş ilanı için aranan kriter ve özellikler farklıdır. Bir özgeçmişin birden fazla pozisyonun niteliklerine cevap vermesi mümkün değildir. dolayısıyla, kendi işinizle alakalı veya başvurulacak pozisyon için hazırlanan bir CV ile bilinçli başvurular yapın.
Üniversiteden sertifikalı online eğitimlere katılmak için hemen tıklayın. »
Yorumlar (0)
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.