1. Pazar araştırması yapın.
Girmek istediğiniz sektör ile ilgili bilgi toplamak gerekir. Sektöre yönelik yeni şeyleri sunamayacak olmak, neden tercih edileceğinizle ilgili sorunun cevapsız kalmasına neden olur. Pazar analizi ile açıkları ve yeni ihtiyacı keşfedebilmek mümkündür.
2. Somut hedefler koyun.
Bir plan dahilinde ilerlemek ne kadar mesafe aldığınızı anlamanızı kolaylaştırır. Dikkat edilmesi gereken husus ise yapılan planın kağıt üzerinde kalmasıdır.
3. Beklemeyin, faaliyete geçin.
Eskilerin deyimiyle “kervan yolda dürülür” sözünü çokça anımsayın. Birçok kişi faaliyet öncesi her şeyin mükemmelleştirilmesi ile zaman kaybeder ve hiçbir şey mükemmel hale gelmez. Bu nedenle ufaktan da olsa başlanmalı ve ortaya çıkan sorunları yerinde düzeltmeye çalışmalıdır.
Üniversiteden sertifikalı online Girişimcilik eğitimine katılmak için hemen tıklayın. »
Üniversiteden sertifikalı online mini MBA eğitimine katılmak için hemen tıklayın. »
Şirket türleri hakkında bilgi
Bir iş fikrini geliştirmek için şirket kurmak gerekir. Ülkemizde ise şahıs, limited ve anonim türünde üç farklı şirket modeli bulunur. Bunlardan hangisinin başlangıç için uygun olduğu veya uzun dönemde daha faydalı olacağına dair hususu ihtiyaçlar belirler.
Şirket modelleri arasında farklar neler?
Şirket modelleri arasındaki en önemli farkın şudur: Şahıs şirketin kuran ve ortak olan kişiler, şirket borçlarından tüm mal varlıkları ile mesul olurlar. Ancak limitet ve anonim şirket ortakları için durum bu şekilde değildir. Bir limitet veya anonim şirketin borcundan şirket varlıkları sorumludur. Yani ortakların mal varlıkları şirket borçlarını karşılamak için kullanılamaz.
Şahıs şirketinin bir diğer handikabı ise, ortakların gerçek kişilerden oluşmasına yönelik uygulamadır. Bu da, sermaye şirketi olan bir yatırımcının hissedar olamayacağı bir şahıs şirket yapısına yatırım yapmasını engellemektir. Bunların göze alınarak hangi model ile iş fikrinin hayata geçirilmesi gerekeceğini belirlemek lazımdır.
Üniversiteden sertifikalı online Girişimcilik eğitimine katılmak için hemen tıklayın. »
Üniversiteden sertifikalı online mini MBA eğitimine katılmak için hemen tıklayın. »
Yorumlar (0)
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.